Navigation Menu

Utazás

Útvonalak:

Részletesebb információ: Útvonaltervező

itt csak a Searh gombot kell megnyomni, és részletesen mindent kiír, még az autópálya díjakat is! Ha ez valamiért nem működne, itt a kezdőoldal linkje is: www.viamichelin.co.uk

Splitben a kikötőt ill a kompot kell keresni. Ezt Trajekt-nak hívják. Splitből Hvárra

Ha véletlen ez nem lenne jó link, akkor a nyitólapjuk ez: www.jadrolinija.hr

Aki nem szeretne, az autópályán jönni, a régi útvonalak továbbra is működnek. Ezeken a forgalom jelentősen csökkent, csak a rendőrök többen vannak. Horvátországban magasak a bűntetések, én már 2 be nem kötött öv miatt fizettem 500 Kn-át. Az autópályán csak a fizetőkapuk előtt, és a sebességkorlátozásoknál lehet rendőrrel találkozni. Akár autópályán, akár más úton jövünk le, mindenképpen érdemes megállni valamelyik vízesésnél: Krka, Plitvice. Egész napot is el lehet itt tölteni, de csak bekukkantani is lehet pihenésképpen.

Bosznián keresztül továbbra is megéri átautózni, rövidebb az út km-ben, olcsóbb az üzemanyag, de egy nagy hátránya van, hogy lassú az áthaladás. Kantononként, ill. a nagyvárosonként sok a rendőr. Földrajzi elhelyezkedése miatt gyakran úgy érzi az átutazó, hogy az egész ország egy nagy falu. Ahol tényleg csak 60 km/óra a megengedett, ezért időt nem lehet spórolni, csak pénzt.

Természeti szépségeit tekintve a Neretva völgye gyönyörű, Mosztár hídjai és belvárosa nagyon szép, akit érint itt van Medjugorje is.