Navigation Menu

Vrboska

Kilátás az öbölbe Jelsa felé az erődtemplomból Sétány a régi konzervgyártól a hotel felé végig a parton Kora reggel a hajósok már dolgozak Panoráma kép repülőről, nem pontos, de szép

Bár Vrboska a sziget egyik kicsi városkája, de nagyon szép. Egy védett öbölben, a hegyek felől érintetlen sűrű fenyőerdő közepén fekszik. Az öböl közepén egy apró szigetecske található. Itt a tenger mélyen benyúlik a városba és ahol már utca szélességűre elvékonyodik, több helyen hidakkal összekötve a két part, éppen ezért “kis Velencé”-nek is hívják.

vrboska-kapualj

Vrboska ismert a szép apró kavicsos, sziklás vagy homokos strandjairól, ahol tiszta a levegő, kristály kék a tenger és érintetlen a természet. A környéken termelt zöldségfélék, friss hal, házi olíva olaj, friss fűszerek minden vendégnek igazi ínyenc élmény lesz, főleg igazi hvari borral.

A kikötőben a városka szívében találhatók éttermek, pizzéria, pékség, fagyizó, koktélbár, pénzváltó, innen indul naponta egy sétahajó a Brac-szigeten levő Bolra.

vrboska-panorama-400pxm-obol

A kikötőben nagy daruval le lehet emelni nagyobb méretű jachtokat, és kikötésre is lehetőség van árammal, vízzel. Kisebb csónakokat be lehet engedni utánfutóról is. Hajóval, csónakkal lehetőség van sok olyan partot felkereseni, amelyek kívül esnek a “kocsival is elérhető” kategórián.

Vrboska strandjaira a környező településekből is átjönnek, a hosszan elnyúló partok tagoltsága miatt. Ez a félszigetszerű nyúlvány ami lehetővé teszi azt, hogy szinte minden nagyobb szikla után van egy öböl, ahol lehet fürödni (a légi felvételeken jól látszik).

vrboska-strandok-550px

Maslinice Öböl Nyúl sziget Nudista Kemping Tusno Öböl Rapa Öböl Soline Strand északi oldal Soline Strand félsziget vége Soline Strand déli oldal Hotel előtti strand Tűztorony Öböl